Испанска салата с риба тон or Ensaladilla rusa con atún

Ensaladilla rusa (на испански „руска салата“) е тапас, които се сервира в барове в цяла Испания. Обикновено се прави с картофи, моркови, риба тон, яйца, маслини и майонеза. В моята версия съм добавила и някои от нашите традиционни зеленчуци като грах, целина и разбира се ябълка.

IMG-332e5c72cd7350ad763f7dbc5efd0fa4-V-COLLAGE

Тази нова година вместо традиционната за моето семейство руска салата по молба на сина ми направих тази испанска версия на руската салата. Някой от приятелите с които празнуваха не я харесаха, защото в нея имаше риба и това не им хареса. Моето семейство обаче много обича риба и затова определено я харесахме. Мия не спира да пита всяка вечер кога пак ще направя :).

Необходими продукти:

  • 3 твърдо сварени яйца
  • 3-4 бр. сварени картофи
  • 3 сварени моркова
  • половин малка консерва от грах
  • малко парче целина
  • 1 ябълка
  • 1 консерва риба тон
  • 200 мл. майонеза
  • 1 с.л кисело мляко
  • 1 с.л. горчица
  • сол,черен пипер

Начин на приготвяне:

Сварете зеленчуците и яйцата. Нарежете ги на малки кубчета в дълбока купа.

Добавете също нарязаната на малки кубчета ябълка, грах и рибата тон (без мазнината). Смесете всичко с майонезата, горчицата и киселото мляко. Овкусете със сол и черен пипер. Поднесете студено, като е хубаво да отпочине поне една нощ за да могат продуктите да поемат от вкусовете.P_20171229_164129

Вашият коментар