Ensaladilla rusa (на испански „руска салата“) е тапас, които се сервира в барове в цяла Испания. Обикновено се прави с картофи, моркови, риба тон, яйца, маслини и майонеза. В моята версия съм добавила и някои от нашите традиционни зеленчуци като грах, целина и разбира се ябълка.
Тази нова година вместо традиционната за моето семейство руска салата по молба на сина ми направих тази испанска версия на руската салата. Някой от приятелите с които празнуваха не я харесаха, защото в нея имаше риба и това не им хареса. Моето семейство обаче много обича риба и затова определено я харесахме. Мия не спира да пита всяка вечер кога пак ще направя :).
Необходими продукти:
- 3 твърдо сварени яйца
- 3-4 бр. сварени картофи
- 3 сварени моркова
- половин малка консерва от грах
- малко парче целина
- 1 ябълка
- 1 консерва риба тон
- 200 мл. майонеза
- 1 с.л кисело мляко
- 1 с.л. горчица
- сол,черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете зеленчуците и яйцата. Нарежете ги на малки кубчета в дълбока купа.
Добавете също нарязаната на малки кубчета ябълка, грах и рибата тон (без мазнината). Смесете всичко с майонезата, горчицата и киселото мляко. Овкусете със сол и черен пипер. Поднесете студено, като е хубаво да отпочине поне една нощ за да могат продуктите да поемат от вкусовете.